Back to top
  • KONTAKT CENTAR: +381 32 40 40 40
  • Radnim danima od 08 – 18h
  • Subotom od 09 – 16h

Studenti industrijskog dizajna kreiraju za Metalac

inko 04/07/2017 0 comments
Studenti industrijskog dizajna kreiraju za Metalac

Tri osnovna kriterijuma bila su: inovativnost i mogućnost razvijanja projekta u budućnosti; kompletnost projekta i mogućnost uvođenja u proizvodnju; komercijalni potencijal. Najbolji u kategoriji „Dizajn tuš panela od Granmatrix-a“ je rad Mihaila Stanića i Mladena Nikolića. Za dizajn umivaonika nagrada ide Emi Pehlivanović , a za ručicu tiganja Đurđi Garčević.

Stalni napredak i praćenje novina u dizajnu preduslov je uspešnog poslovanja i pozicioniranja na tržištu. Stoga je Metalac i ove godine, u saradnji sa katedrom za industrijski dizajn FPU iz Beograda, raspisao konkurs za idejno rešenje novih proizvoda u tri . Učesnici konkursa, studenti III i IV godine na programu Industrijski dizajn, pod mentorstvom svojih profesora, pokazali su ozbiljan i sistematičan pristup u osmišljavanju novih proizvoda.

U prilično podjednakoj konkurenciji, dominirao je minimalistički dizajn, moderan, ravnih linija, sa svedenim detaljima koji razbijaju formu i daju joj dinamiku i tok. Žiri koji su činili profesori Odseka za industrijski dizajn i predstavnici Metalca je poprilično jednoglasno doneo sve odluke.

Inače, radovi sa konkursa bili su izloženi tokom juna na FPU, a kako je najavio šef katedre za ibndurstrijski dizajn profesor Vladimir Zagorac, tokom leta će biti predstavljeni još dva puta.
– objasnio je Jovica Zdravković, direktor sektora.

Studenti industrijskog dizajna kreiraju za Metalac